Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega! Wykryto salmonellę w przyprawie popularnej marki. Używanej głownie do kiszenia ogórków. Spożycie jej grozi zatruciem!
Chodzi o gorczycę białą. Wyprodukowaną przez markę Prymat. Salmonellę wykryto w czterech z pięciu badanych próbek. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, może się wiązać z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.
To ostrzeżenie dotyczy konkretnej partii 30 g „gorczycy białej całej” firmy Prymat. Chodzi o paczuszki z numerem partii: 1298133 i datą minimalnej trwałości: 05.2022. Masz je w swojej kuchni? Wyrzuć jak najszybciej! Pod żadnym pozorem nie jedz!
Państwowa Inspekcja Sanitarna podjęła działania w celu ustalenia miejsc dystrybucji kwestionowanej partii produktu i wycofania jej z obrotu.
Firma Prymat podała, że wszyscy klienci, którzy kupili produkt ze wskazanym numerem partii, zostali zidentyfikowani i poinformowani o zagrożeniu oraz poproszeni o zwracanie produktu do magazynów firmy. Marka uruchomiła także linię telefoniczną dla pokrzywdzonych klientów: (32) 47-33-833. Można też skorzystać z formularza kontaktowego na stronie prymat.pl.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz