Wczoraj informowaliśmy o tym, że sklepy MAKRO Cash and Carry Polska S.A. wycofują ze swoich półek jedną partię „MC halibut niebieski, steki, wędzone” wyprodukowanych przez Rybhand Sp. z o.o. Sp. k. Wykryto w nich bakterie. Dziś otrzymaliśmy oświadczenie producenta.
[ZT]529[/ZT]
Dziś otrzymaliśmy oświadczenie producenta ryb – Rybhand Sp. z o.o. Sp. k. Publikujemy je poniżej.
Listerioza to choroba bakteryjna, którą zagrożeni są przeważnie ludzie starsi (po 70. roku życia), kobiety w ciąży oraz osoby z obniżoną odpornością. Zakażenie wywołują gram-dodatnie pałeczki Listeria monocytogenes, rozpowszechnione w środowisku naturalnym. Choroba może zaatakować organizm po spożyciu skażonego pałeczką pokarmu. Objawy listeriozy ujawniają się zwykle dzień lub dwa dni po zjedzeniu zanieczyszczonej żywności, jednak w skrajnych przypadkach mogą wystąpić nawet dwa miesiące po zakażeniu.
Objawy :
W rozmowie telefonicznej z nami Maria Trzcielińska, Trade Manager w Rybhand Sp. z o.o. Sp. k., informuje, że data ważności halibuta zanieczyszczonego bakteriami upływa dziś – 16 grudnia.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ejarocin.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz