Serek śmietankowy wytwarzany przez OSM Jarocin został zauważony i doceniony na arenie ogólnopolskiej. Otrzymał on brązowy medal w kategorii „ser do wypieków”. W konkursie GOOD CHEESE 2021.
- Jesteśmy dumni z tego, że nasz produkt został tak wysoko oceniony przez kapitułę. To wyróżnienie potwierdza niezaprzeczalną jakość produktu, który powstaje ze świeżego mleka, zgodnie z tradycją i sprawdzoną recepturą... o czym wielokrotnie Was informowaliśmy – czytamy w mediach społecznościowych Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Jarocinie.
Konkurs GOOD CHEESE to niezależna ocena polskich serów przez przedstawicieli Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Szefowie kuchni oceniają zgłoszone produkty nie widząc ich opakowań oraz nie znając producentów. Liczy się jakość produktów, smak i walory kulinarne. Ogłoszenie wyników konkursu GOOD CHEESE 2021 i wręczenie nagród miało miejsce podczas Gali Kongresu Serowarskiego w Mrągowie.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz